Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Te weinig speelplekken in Sluis: vergeet de jeugd niet!

SLUIS - Kinderen in de kern Sluis hebben te weinig buitenspeelplekken. De gemeente Sluis moet daarvoor geld vrijmaken. Dat schrijft Ranco Bogaard in een brief aan B en W en de gemeenteraad.

De Sluisenaar schrijft de brief in twee rollen: hij is zowel ‘bezorgde ouder’ als fractievolger van Nieuw Gemeentebelang.

Bogaard erkent dat het toerisme in Sluis ontzettend belangrijk is, maar wijst erop dat er ook voor de bewoners genoeg te doen moet zijn. “Voor de jeugd zijn er veel te weinig gelegenheden om te spelen.” 

Al jaren vragen inwoners om speeltoestellen en een voetbalkooi. Zo schreven eind vorig jaar de groepen 7 en 8 van basisschool J.H. Van Dale nog een brief met dat verzoek aan B en W. Wethouder Jack Werkman beloofde toen te bekijken wat hij kon doen. “Maar inmiddels is het al een hele tijd stil”, schrijft Bogaard, die er fijntjes op wijst dat ‘in Oostburg recent een nieuw sportveld naast mfc De Windmaker is geopend’. “Een mooi initiatief waar in de kern Sluis ook behoefte aan is.”

Bogaard doet een ‘dringend beroep’ op de gemeenteraad en het college om in overleg te gaan met de stadsraad en geld beschikbaar te stellen. B en W moeten nog antwoorden. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement