Volledig scherm
Gedenkplek voor Sirwan Kassan (24) tegenover het café in Oostburg waar hij 3 maart werd doodgeschoten. © Harmen van der Werf

Tbs in moordzaak Sirwan Kassan uit Oostburg op de helling

DEN BOSCH - De opgelegde tbs met dwangverpleging aan de twee hoofdverdachten van het doodschieten van Sirwan Kassan in Oostburg, staat ter discussie. Het gerechtshof in Den Bosch bepaalde vandaag dat er meer onderzoek moet komen naar hun psychische omstandigheden.

De 21-jarige A.D. uit Zoetermeer, die bekende te hebben geschoten, en de mogelijke opdrachtgever N.G. uit Breskens kregen begin dit jaar zes jaar cel en tbs met dwangverpleging. G. zou 3 maart vorig jaar bij café De Drie Musketiers zijn achterneef hebben aangespoord te schieten toen hijzelf ruzie kreeg met Kassan, een Iraakse vluchteling uit Nieuwvliet.

De Bressiaander had eerder niet meegewerkt aan een persoonlijkheidsonderzoek, maar kreeg toch tbs. Hij zegde nu wel toe mee te werken aan onderzoeken door een psycholoog en een psychiater. Hij hoopt daardoor van tbs af te komen. Bij A.D. zullen nadere vragen aan de gedragsdeskundigen worden gesteld.

Het hof wil nog verschillende getuigen horen. De strafzaak loopt daardoor uit. De volgende zitting is in januari, maar voor de zomer worden geen strafeisen verwacht.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement