Volledig scherm
Stremming brug bij Sluiskil door technisch probleem, juni dit jaar. © Camile Schelstraete

Stremming brug Sluiskil verholpen

UPDATE 22.02 uurSLUISKIL - De draaibrug over het Kanaal Gent-Terneuzen bij Sluiskil is vandaag urenlang gestremd geweest door een technisch probleem. Omstreeks één uur vanmiddag trad de storing op, vanavond om kwart voor tien was het euvel verholpen.

De storing deed zich voor in het bewegingsmechanisme, de hydrauliek, van de brug. Autoverkeer is tijdens de stremming omgeleid via de Sluiskiltunnel. Fietsers konden gebruik maken van de pont bij Sluiskil. Gewoonlijk vaart die 's middags alleen van twee tot vijf uur. Op verzoek van Rijkswaterstaat is de pont eerder gaan varen tot de stremming verholpen was. Voor fietsers is er geen ander alternatief, of ze moeten kilometers omrijden via de sluizen bij Terneuzen dan wel de brug bij Sas van Gent.

Juni dit jaar was het ook al raak met de brug, door een probleem met de hydrauliek lag die er toen twee dagen uit. November 2018 was dat eveneens het geval. Een groot onderhoudsbeurt voor de ruim vijftig jaar oude brug staat pas na 2023 in de planning.