Volledig scherm

Storing bij ziekenhuis ZorgSaam nog niet opgelost

TERNEUZEN - De telefoonstoring bij ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen is nog steeds niet opgelost. Het ziekenhuis is sinds woensdagochtend telefonisch niet bereikbaar, na problemen bij de installatie van een nieuwe telefooncentrale.

Twaalf KPN-monteurs zoeken sindsdien naar het probleem met de nieuwe centrale. "We hebben er echt veel last van", zegt Margaret Lafort-de Cock, hoofd communicatie bij ZorgSaam. "Er kan ook niet vanuit het ziekenhuis worden gebeld, bijvoorbeeld naar patiënten aan wie we een uitslag moeten doorgeven."

Het probleem zit waarschijnlijk in de configuratie van de centrale, zegt Lafort. "We zijn een grote organisatie en die centrale moet verbonden worden met alle telefoons. Daar is het vermoedelijk fout gegaan. We vinden het heel vervelend voor alle patiënten."

Het ziekenhuis heeft een lijst met gsm-nummers van alle poliklinieken online gezet. Patiënten kunnen daarmee direct naar de verschillende afdeling bellen. Woensdag stelde het ziekenhuis al twee noodnummers beschikbaar. "Maar dat was echt een noodoplossing", zegt Lafort.

Hoe lang de storing nog gaat duren, is onbekend. Lafort stelt KPN vooralsnog niet aansprakelijk voor al het ongemak. "Eerst moeten we de oorzaak vinden, dan pas kunnen we beoordelen wie dit had kunnen voorkomen."