Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Sportclubs kunnen blijven sporten op park Zeebad in Breskens

BRESKENS - Sportclubs uit Breskens kunnen opgelucht ademhalen. Ze hebben de zekerheid dat ze kunnen blijven sporten op park Zeebad. Roompot bouwt er een nieuwe hal, die voldoet aan de wensen van de clubs.

“Er is duidelijkheid”, vertelde de Sluise wethouder Jack Werkman dinsdagavond in een commissievergadering van de Sluise gemeenteraad. De aanleiding was een positieve brief van Roompotdirecteur Jurgen van Cutsem, die de wethouder kreeg na gesprekken met het recreatiebedrijf. Daarmee komt een einde aan de onzekerheid die korfbalclub BKC en tennisclub De Boskreek ruim twee jaar hadden over de toekomst van sporthal Scheldeveste op park Zeebad. Roompot wilde op die plek aanvankelijk een nieuw hoofdgebouw zetten waar geen sporthal in was opgenomen. Dat leidde tot protest van raadsleden en clubs. Onlangs trok BKC weer aan de bel omdat de hal in de nieuwe plannen niet groot genoeg zou zijn. 

Scorebord

Met de brief wordt de kou uit de lucht gehaald. Roompot benadrukt dat zij niet van de sporthal af wil en dat de  plannen het tegendeel bewijzen. De afspraken uit de oorspronkelijke overeenkomst van 1996 worden nagekomen. Die nam Roompot over van de toenmalige eigenaren van sporthal Scheldeveste. Dat betekent dat er een sporthal met afmetingen van 44 bij 24 meter komt, die is opgenomen in de plannen voor een nieuw centrumgebouw.  Voor de inboedel en het onderhoud daarvan is Roompot niet verantwoordelijk en is dat ook officieel nooit geweest, staat in de brief. Het bedrijf doelt daarmee op klachten over onder andere een kapot scorebord. Roompot is verantwoordelijk voor onderhoud aan de wegen, het parkeerterrein, straat- en terreinverlichting, riolering en brandkranen. “Het scorebord staat niet in dat contract”, verduidelijkte Werkman. 

Huur omhoog

Met een nieuwe zaal, gaat wél het uurtarief voor zaalhuur omhoog. Op dit moment is de huur voor de korfbal- en tennisvereniging gemiddeld tachtig procent goedkoper dan andere sportzalen in Zeeland. Werkman: “Dat worden marktconforme prijzen die gelden in de omliggende gemeenten.”