In augustus werd een vijftig jaar oude zweefmolen verwijderd uit speeltuin Oranjekwartier.
Volledig scherm
In augustus werd een vijftig jaar oude zweefmolen verwijderd uit speeltuin Oranjekwartier. © Boaz Timmermans

Speeltuin Oranjekwartier in Terneuzen investeert 80.000 euro in nieuwe toestellen

TERNEUZEN - Openluchtspeeltuin Oranjekwartier in Terneuzen is bezig met een flinke renovatie. Maandag en dinsdag worden er vier nieuwe toestellen geplaatst. Eerder dit jaar werden al drie toestellen vervangen. Totale kostenplaatje? Ruim 80.000 euro.

 1. Zeeuws-Vlaamse zedenzaak: advocate wacht nog steeds op antwoord

  Zeeuws-Vlaam­se zedenzaak: advocate wacht nog steeds op antwoord

  MIDDELBURG - Mede door de opstelling van de advocate van de 43-jarige Terneuzense T. D. heeft de voortgang in de spraakmakende Zeeuws-Vlaamse zedenzaak zeker drie maanden vertraging opgelopen. De vrouw wordt samen met haar vriend, de 47-jarige P. P. uit Aardenburg verdacht van tien zware zedenzaken, waaronder mensenhandel, uitbuiting, verkrachting, kinderporno en ontucht met de twee dochters van de Terneuzense en een vriendinnetje.
 2. Frank redde een meisje uit de klauwen van de zee. ‘Ik zag de paniek in haar ogen’
  PREMIUM
  video

  Frank redde een meisje uit de klauwen van de zee. ‘Ik zag de paniek in haar ogen’

  CADZAND - Het is zondagavond, een uur of negen. Frank Faes uit Sluis probeert voor de kust van Cadzand terug te zwemmen naar het strand, als hij in zijn ooghoek een meisje ziet. ‘Dit gaat niet goed’, denkt de zeezwemmer. Met een paar slagen is hij in de buurt. Ze vecht met al haar kracht tegen de stroming, maar dreigt te verliezen en te verdrinken. ,,Ik zie grote paniek in haar ogen en ze begint in het Frans tegen me te schreeuwen.”