Volledig scherm
De man werd bij Scheldorado klem gereden. © Politie

Spectaculaire video van achtervolging door politie, met 150 km p/u door Terneuzen

VIDEOTERNEUZEN - De politie heeft dinsdag een 31-jarige automobilist uit Nieuw-Namen opgepakt na een achtervolging door Terneuzen. Van de achtervolging zijn beelden op Facebook geplaatst.    

Agenten zagen tijdens hun nachtdienst op de Axelsestraat een auto met Zwitsers kenteken rijden. Ze besloten de bestuurder te controleren en gaven hem een stopteken. De man leek de auto stil te zetten op de Zuidlandstraat, maar spurtte er ineens met hoge snelheid vandoor. 

Op de beelden is te zien hoe de politie de man achtervolgde. De man scheurde met 150 kilometer per uur door de straten, raakte bijna van de weg af en vloog spookrijdend over het kruispunt op de Axelsestraat. Hij ontweek kort daarvoor ook nog ternauwernood een tegemoet komende politieauto op de Kennedylaan. 

De man maakte na enkele kilometers een cruciale fout op de Churchillaan, waar hij het parkeerterrein van zwemparadijs Scheldorado opreed. Daar werd hij klemgereden door de twee achtervolgende politieauto's. 

Hij is direct aangehouden. De man weigerde mee te werken aan een bloedproef om te onderzoeken of hij drugs had gebruikt. Hij is ingesloten en krijgt een proces-verbaal voor het negeren van een stopteken, veroorzaken van gevaar op de weg, het weigeren van een bloedproef, en verkeersovertredingen waaronder een snelheidsoverschrijding van 97 kilometer per uur.

Het voertuig is meegenomen naar het politiebureau en wordt verder onderzocht.