Volledig scherm
. © Harmen van der Werf

Sluiskilbrug nog tot vanmiddag dicht, fietspont blijft varen

update 6.40 uurSLUISKIL - De dinsdagavond in storing gevallen brug bij Sluiskil blijft nog tot donderdagmiddag dicht voor al het wegverkeer. Een onderdeel om de brug te repareren moet van ver komen.

De brug staat permanent open voor het scheepvaartverkeer. Auto's kunnen via de Sluiskiltunnel het Kanaal Gent-Terneuzen passeren. Voetgangers en fietsers mogen  daar niet door. De pont over het Kanaal Gent-Terneuzen is daarom woensdag de hele dag (tot 22.00 uur) blijven varen, terwijl die anders alleen 's ochtends van 7.00 tot 10.00 uur en 's middags van 14.00 tot 17.00 uur de verbinding onderhoudt.

Ook donderdag blijft de pont in bedrijf, zolang de brug nog niet kan draaien. De Stichting tot Behoud van de Pont Sluiskil krijgt voor de extra dienstverlening een vergoeding van Rijkswaterstaat. Extra gedupeerd zijn de bedrijven op de Axelse Vlakte waarvan het treinverkeer via de brug bij Sluiskil van en naar België moet. 

De brug is vijftig jaar oud en staat op de rol voor een grote onderhoudsbeurt. Vorig jaar oktober lag de brug er ook al ruim een dag uit door een defect.

Volledig scherm
De brug staat open. Schepen kunnen dus wel passeren. © Harmen van der Werf
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement