Volledig scherm
Op het Minister Lelyplein in Sluiskil komt zaterdag met de Opschoondag een mini-milieustraat waar bewoners grofvuil kunnen inleveren. © Google streetview

Sluiskil maakt zich op voor Opschoondag

SLUISKIL - Sluiskil maakt zich op voor de eerste Opschoondag, aanstaande zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

‘Samen voor een opgeruimder Sluiskil’, dat is het idee. Ondernemersvereniging Samen Sterk heeft het initiatief genomen. Verenigingen en stichtingen uit het Kanaaldorp hebben er zich bij aangesloten. Ook de gemeente Terneuzen en woningcorporatie Clavis werken mee.

Bewoners kunnen grofvuil inleveren op het Minister Lelyplein waar een mini-milieustraat komt. Vrijwilligers rijden door Sluiskil met aanhangwagens waar mensen die slecht ter been zijn of geen eigen vervoer hebben, spullen kunnen inleveren. Wat nog goed is, wordt opzij gezet en aangeboden in een soort pop-up tweedehandszaak. Vrijwilligers helpen in het dorp ook met het schoonmaken van (voor)tuinen en het opruimen van zwerfafval.

Samen Sterk wil met de actie Sluiskil positief op de kaart zetten en inwoners bij elkaar brengen. Vice-voorzitter Marina Dallinga vertelt al veel enthousiaste reacties te hebben gekregen. Vrijwilligers kunnen zich nog melden via organisatie@samensterksluiskil.nl.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement