Volledig scherm
Raadslid Frank Gijsel, Nieuw Gemeentebelang. © Peter Nicolai

Sluise stoelendans houdt aan, ook Frank Gijsel verlaat gemeenteraad

SLUIS -  Frank Gijsel neemt afscheid van de Sluise politiek. Het Nieuw Gemeentebelang-raadslid legt per 1 juni zijn taken in de gemeenteraad neer. Hij wordt opgevolgd door fractie-assistent Conny Tanghe.

Sluizenaar Frank Gijsel wilde eigenlijk al eerder uit de politiek stappen, vertelt hij.  ,,In eerste instantie was ik van plan bij de verkiezingen in 2018 te stoppen.” Door omstandigheden liep dat anders.  Fractievoorzitter Marc Rijk werd ernstig ziek en overleed. Gijsel bleef daarom in de gemeenteraad en na ziekte van een ander partijlid stelde hij zijn afscheid wederom uit, tot nu. ,,Ik heb mijn ziel en zaligheid in de partij gelegd, maar het is mooi geweest. Ik word volgend jaar zeventig.”

Het begint zo langzamerhand op een stoelendans te lijken in politiek Sluis. Wethouder Chris van de Vijver (Nieuw Gemeentebelang) liet onlangs weten te stoppen per 1 juli, raadslid Kevin de Nooijer (Dorpsbelangen en Toerisme) verlaat de gemeenteraad per 1 juni en vorige maand moest wethouder François Babijn (Lijst Babijn) gedwongen het veld ruimen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement