Volledig scherm
Voormalige graansilo met kunstwerk van Johnny Beerens in havengebied Breskens. © Boaz Timmermans

Sluis wil kunstwerk Brood en Vis een andere plek in haven van Breskens geven

BRESKENS - Kunstenaar Johnny Beerens ziet toekomst voor zijn kunstwerk Brood en Vis op de te slopen graansilo in Breskens. Een gesprek hierover deze week bij de gemeente Sluis heeft hem hoop gegeven.

Sluis wil zich echt hard maken een andere plek te vinden voor de 22 bij 20 meter grote wandschildering, is Beerens’ indruk. Het zal wel lastig zijn om die te vinden in het te vernieuwen havengebied van Breskens, aldus de kunstenaar. Burgemeester Marga Vermue, verantwoordelijk voor cultuur, bevestigt dat. Op de gevels van de te bouwen appartementen is geen plek.

Met de ontwikkelaars van het havengebied zal worden gesproken om af te tasten of er nog mogelijkheden zijn. Daar is tijd voor, volgens Vermue. Het terrein rond de silo is niet als eerste aan de beurt.

Een optie is het kunstwerk te demonteren en tijdelijk op te slaan, waarmee een adempauze kan worden ingelast om een andere locatie te zoeken. Beerens noemde eerder de graansilo van Verbrugge Terminals aan de Zevenaarhaven in Terneuzen als alternatief, maar het liefst houdt hij de schildering in Breskens.

Volledig scherm
Graansilo aan de Zevenaarhaven bij Terneuzen, mogelijk alternatieve locatie voor kunstwerk Brood en Vis. © Adri van de Wege
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement