Volledig scherm
© Cris Sohier

Sluis presenteert nieuw afvalplan, bewoners mogen meedenken

SLUIS - Voordat de gemeente Sluis een nieuw afvalplan maakt, mogen bewoners erover meedenken. Het voorlopige plan ligt ter inzage.

Het uitgangspunt van het plan is dat er minder restafval geproduceerd wordt en beter afval wordt gescheiden. Een eerste versie zorgde een tijdje terug voor grote onrust bij verenigingen die huis-aan-huis oud papier ophalen in de kernen. Ze waren niet zozeer tegen het voorstel om blauwe containers te gebruiken, maar willen in het weekend blijven helpen in plaats van doordeweeks. Om clubs de tijd te geven om zelf met een plan te komen, is de papierinzameling nu buiten het plan gehouden. Dat wordt op een later moment apart besproken.

Nieuwe container restafval

In het plan staat onder meer dat alle huishoudens een nieuwe container voor restafval krijgen, die een identificatiechip heeft. Die wordt eens per vier weken geleegd. Plastic wordt vaker opgehaald; eens per twee weken. Het ‘ontwerp grondstoffenplan’ is bij het gemeentehuis in te zien tot en met 6 juni en staat ook op de website van de gemeente Sluis. Er kunnen zienswijzen worden ingediend. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement