Volledig scherm
© Camile Schelstraete

'Sluis laat samenhang tussen musea beter zien'

AARDENBURG - Sluis heeft wel degelijk een plan voor het nieuwe archeologisch museum in Aardenburg. Er wordt niet ‘aangemodderd’ zoals D66 Sluis stelt. Dat laten B en W weten, naar aanleiding van vragen die de democraten stelden.

D66 vindt dat een duidelijke visie voor het museum ontbreekt en dat er teveel nadruk wordt gelegd op de relatie met de Sint Baafskerk. Ook zou het college de 'grenzen van middelmatigheid' moeten overschrijden om van het museum een trekpleister te maken.

Een visie is er, pareren B en W de kritiek. Ieder museum in de gemeente heeft een thema en vertelt een geschiedkundig verhaal. Alle musea samen geven een beeld van de Sluise geschiedenis. Het Aardenburgse deel daarvan bestaat uit het Romeinse castellum, de Sint Baafskerk en de tentoongestelde museumvoorwerpen. Om de samenhang tussen musea nog beter te laten zien, komen er dit jaar nog digitale verwijsborden in musea te staan. Die moeten bezoekers prikkelen om ook elders te gaan kijken.

Het plan dat er nu ligt, waarbij het archeologisch museum naar voormalig hobbyhuis Daansen verhuist en een koppeling met de Sint Baafs krijgt, is volgens B en W realistisch met het beschikbare budget. Grote investeringen, extra activiteiten of bijzonderheden zijn nauwelijks mogelijk met een jaarlijkse bijdrage die de gemeenteraad vaststelde op 50.000 euro. De combinatie met de Sint Baafs is juist de enige kans, aldus het college, om boven het gemiddelde uit te stijgen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement