Het belfort in Sluis, archieffoto uit de tijd dat de VVV er nog in zat.
Volledig scherm
Het belfort in Sluis, archieffoto uit de tijd dat de VVV er nog in zat. © Peter Nicolai

Sluis heeft behoorlijke steken laten vallen na vertrek VVV uit belfort, eindelijk oplossing in zicht

SLUIS - Na het vertrek van de VVV begin dit jaar uit het belfort in Sluis heeft de gemeente Sluis behoorlijke steken laten vallen. Een nieuw toeristisch informatiecentrum is er nog altijd niet en ook het museum in het belfort is veel minder open. Een oplossing lijkt eindelijk in zicht.

 1. Zenzi vertrok naar het buitenland: ‘Zeeland en Terneuzen zullen altijd een speciaal plekje in mijn hart houden’
  PREMIUM
  Eens een Zeeuw

  Zenzi vertrok naar het buitenland: ‘Zeeland en Terneuzen zullen altijd een speciaal plekje in mijn hart houden’

  Als een meisje op 12-jarige leeftijd haar moeder verliest, zou je kunnen verwachten dat het verdriet en gemis haar jeugdherinneringen voorgoed overschaduwen. Maar het lijkt wel of de inmiddels 38-jarige Zenzi Willems het woord ‘optimisme’ heeft uitgevonden: ze vindt dat ze een geweldige jeugd heeft gehad in Terneuzen en denkt zelfs dat het overlijden van haar moeder invloed heeft gehad op haar reislust.
 2. Ronald en Pascale verhuizen een halve kilometer verder: ‘Dit huis heeft ons zoveel gebracht, zelfs een nieuwe baan’
  PREMIUM
  dag huis!

  Ronald en Pascale verhuizen een halve kilometer verder: ‘Dit huis heeft ons zoveel gebracht, zelfs een nieuwe baan’

  Toen Ronald en Pascale ten Have hun nieuwbouwwoning in de Terneuzense wijk Othene kochten, dachten ze hun ideale woning gevonden te hebben. Een leuke buurt met mooie huizen en leuke mensen, ideaal voor hun gezin met drie kinderen. Al snel kwamen ze erachter dat dit niet zo was. Het stel bleek niet in de wieg gelegd te zijn voor een nieuwbouwhuis. Een verhuizing volgde dan ook snel, richting een voormalig graanpakhuis uit 1923, de woning die ze na zeven jaar met frisse tegenzin in de verkoop zetten. Aan het woord is Ronald.