Volledig scherm
De Kusttram. © Peter Nicolai

Sluis: Geen geld en tijd voor onderzoek naar kustmobiliteit

OOSTBURG - Als je iets wil doen, moet je het goed doen óf het aan een ander overlaten. Daarom trekt de provincie nu het onderzoek naar verbetering van de 'kustmobiliteit' en niet langer de gemeente Sluis. Dat laten B en W weten aan de raadsfractie van de PvdA.

Sluis - en ook Provinciale Staten - zochten vorig jaar naar geld om een onderzoek naar de het doortrekken van de Vlaamse kusttram naar West-Zeeuws-Vlaanderen te bekostigen. Dat bleek al snel onhaalbaar, waarna de plannen voor het onderzoek zich uitbreidden naar 'verbetering van de kustmobiliteit', zoals grensoverschrijdende busverbindingen.

Net na de zomer werd bekend dat niet Sluis dat onderzoek gaat uitvoeren, maar de provincie. De PvdA-fractie in Sluis snapte daar niets van. Het trekken van dit onderzoek zou prioriteit moeten hebben, vonden de sociaal-democraten.

Er is simpelweg niet genoeg menskracht of budget in het Sluise gemeentehuis aanwezig om het project daar te leiden, laten B en W nu weten aan de PvdA. "Zo'n rol moet volledig, zorgvuldig en integraal plaatsvinden. Het 'maar half' kunnen verzorgen van die rol achten wij niet in het belang van het project', schrijft het college aan de PvdA.

Sluis neemt daarom plaats in een projectgroep, die geleid wordt door de provincie. Daar kan het gemeentebestuur 'een goede en volwaardige bijdrage leveren aan het project', menen B en W.