Volledig scherm
© Thinkstock

Sluis denkt nog na over zonneparken, maar bedrijf peilt inwoners alvast over park in IJzendijke

IJZENDIJKE -  In Sluis wordt nog volop nagedacht over de komst van zonneparken. Ondertussen houdt een bedrijf op eigen initiatief al een informatieavond. Lightsource bp wil peilen hoe inwoners denken over een zonnepark in de Clarapolder bij IJzendijke,  dat 36.000 huishoudens van energie kan voorzien.

Het Sluise college wil vaart zetten achter de komst van zonneparken, zei wethouder François Babijn onlangs. Eerst moeten de raadsleden nog bepalen hoe die parken eruit moeten gaan zien.  Moeten zonneparken geclusterd worden of juist niet, is het wenselijk dat er landbouwgrond wordt opgeofferd en moeten inwoners actief betrokken worden? ,,Er is een subsidieregeling die het mogelijk maakt om de hele gemeente met zonnepanelen te bekleden. De vraag is:  willen we dat of in beperkte mate?", zegt de wethouder.  Het beleid staat kortom nog niet vast, maar Lightsource bp wacht het besluit niet af. 

Part noch deel

Het bedrijf had afgelopen zomer overleg met de wethouder, die aangaf dat er naar concrete plannen wordt gekeken als het beleid vast ligt.  In de brochure van Lightsource, die is verspreid in de omgeving van IJzendijke, staat dat de plannen aansluiten op de wensen van de gemeente Sluis. Dat klopt niet, laat een gemeentewoordvoerster weten. ,,Het college is niet betrokken geweest bij de organisatie van deze avond en ook niet bij de uitnodiging. Vanzelfsprekend staat het een ieder vrij hierin iets te organiseren, maar de gemeente heeft in dit initiatief part noch deel.” Lightsource bv was woensdag niet bereikbaar. De informatieavond wordt donderdag tussen 18.00 en 20.00 uur gehouden bij het Mauritshof in IJzendijke. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement