Volledig scherm
Slechtvalken op nestkast watertoren Axel. © Natuurkanaal.nl

Slechtvalken laten het afweten in Axel

AXEL - De slechtvalken die broeden in een nestkast aan de watertoren van Axel en die op internet te volgen zijn via een webcam, laten het dit jaar opnieuw afweten.

,,Het is weer niks", laat Gilbert Brandt teleurgesteld weten. Hij beheert de nestkast en de webcam waarvan de beelden via www.natuurkanaal.nl te volgen zijn. ,,Het koppeltje heeft gepaard, maar dat heeft geen ei opgeleverd. Het komt er ook niet meer van, vrezen we."

Nieuw vrouwtje

Brandt had goede hoop dat het na een mislukt broedseizoen 2017 dit jaar wel zou lukken. Alex, het slechtvalkmannetje, had na acht jaar gepaard te hebben met Alexia - zoals volgers haar noemden - een nieuw vrouwtje, Alida. Brandt: ,,Alexia gooide vorig jaar het enige ei uit het nest. Met Alida hoopten we op meer succes, maar helaas."

Al negen jaar broeden slechtvalken in een nestkast aan de Axelse watertoren. Acht jaar zijn ze te volgen via natuurkanaal.nl. De eerste jaren waren volgens Brandt het leukst, met diverse jongen. Hij kan niet zeggen waaraan het slechte broedsucces ligt. ,,We blijven ze wel volgen."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement