Volledig scherm
Shirin van Anrooij © PZC

Shirin van Anrooij Europees kampioen tijdrijden

ALKMAAR Shirin van Anrooij (17) uit Kapelle is vanochtend in Alkmaar Europees kampioene tijdrijden geworden bij de junioren. Ze raffelde de 22,4 kilometer af in 30.18 minuten, in zo’n 44 km/u gemiddeld.

Van Anrooij hield de nummer twee, een Russin, niet meer dan twee seconden achter zich. Met een laatste sprintje pakte ze het goud. Zes weken geleden werd ze al Nederlands kampioene, met één tel verschil.

De Zeeuwse was niet per definitie favoriet. Ze is normaliter meer een klimmer, terwijl het parkoers rondom de Noord-Hollandse stad geheel vlak was. Ze kreeg bovendien te maken met tegenwind en een korte bui. ,,Ik was al blij geweest met een plek bij de beste tien”, reageerde ze. ,,Ik kan dit niet bevatten.”

Van Anrooij geldt al jaren als multitalent. Ze kan veldrijden, is goed in duatlons en triatlons. Dit seizoen richt ze zich meer op de weg dan ooit.

Nadat het Wilhelmus voor haar klonk, realiseerde Van Anrooij zich dat ze nu ook naar het WK in Yorkshire mag. Het glooiende landschap daar is nog meer op haar lijf geschreven

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement