Volledig scherm
Voormalig belastingkantoor op de hoek Rosegracht-Axelsestraat in Terneuzen. © Harmen Van Der Werf

Serviceafdelingen Dow verlaten kantoren in Terneuzen

TERNEUZEN - Het was zo’n leuke opsteker voor de binnenstad van Terneuzen. De serviceafdelingen van Dow trokken in het voormalig belastingkantoor aan de Rosegracht en huurden later ook een deel van het naastgelegen Schutterhofsgebouw. Half februari is dat klaar.

Het driejarige huurcontract voor de Rosegracht loopt over zo’n drie weken af. Het Dow-personeel dat in het voormalige belastingkantoor en in het Schutterhofsgebouw werkt, trekt dan in het vroegere hoofdkantoor van het chemieconcern bij het Dow-industriepark. Dit ‘oude’ hoofdkantoor staat grotendeels leeg sinds de opening april vorig jaar van het gloednieuwe Dow Diamond Center op bedrijventerrein Maintenance Valuepark. In Terneuzen-stad houdt Dow nog wel het Neckermann-gebouw in Handelspoort aan als plek voor serviceafdelingen.

Appartementen

De eigenaar van het vroegere belastingkantoor in Terneuzen, Mahogany Online BV uit Breda, wil vijftig à zestig appartementen in dat pand realiseren. Het Terneuzense college van B en W heeft toegezegd te willen meewerken aan een wijziging van de functie van ‘kantoren’ in ‘wonen'. Aharon Amosi van Mahogany Online BV kan nog niet zeggen of de appartementen (van veertig tot tachtig à negentig vierkante meter) in de verhuur of verkoop komen. ,,We zijn nog met onderhandelingen bezig”, laat hij weten. Amosi wil zo snel mogelijk met de verbouwing beginnen, omdat ‘het nooit goed is een pand ongebruikt te laten’.

Juni 2014 verliet de Belastingdienst Terneuzen, waarna het kantoor aan de Rosegracht tot de komst van de sterk groeiende Dow-serviceafdelingen voorjaar 2017 voor een belangrijk deel leegstond.