Volledig scherm
Vrijwilliger Jenny Burm praat Maria Broekaart bij over de mogelijkheden van een tablet. © Peter Nicolai

Seniorweb maakt weer dertig ouderen wegwijs op tablet of laptop

HULST - ,,Patience spelen is geen probleem, maar bankieren op de computer zou ik ook graag onder de knie willen krijgen.” Maria Broekaart (80) uit Graauw was vrijdag in De Lieve in Hulst één van de dertig bezoekers van de open dag van Seniorweb Oost-Zeeuws-Vlaanderen.

Twee keer per jaar geeft Seniorweb ouderen informatie over cursussen voor iPad , tablet of laptop. Met haar iPad bij de hand gaat Maria even later aan de slag met Jenny Burm (74). Zij is bij de cursussen als een soort ambassadeur aanwezig om de cursisten op weg te helpen. ,,Deze iPad heb ik nu twee jaar’’, vertelt Maria. ,,Over patience moet je me niks meer wijs maken. Maar bankieren, dat doet mijn kleinzoon voor me. Dat zou ik graag oppakken.”

Trots vertelt Maria ook dat ze verder al kan Facetimen met haar kleinkinderen en zoon in Frankrijk. Ze laat Jenny ook zien dat ze al flink wat contacten en foto’s heeft opgeslagen. Maar haar ogen gaan helemaal open als Jenny laat zien hoe ze foto’s bij de bijbehorende contacten kan plaatsen. 

Mailtje

Maria kan het al snel zelf. ,,Op contact drukken, dan het potloodje, daarna het plusje, voeg foto bij, druk op klaar en opslaan”, laat ze zien. ,,Thuis ga ik dit ook aanvullen met de e-mailadressen van mijn contacten, want een mailtje sturen is eigenlijk ook niet zo moeilijk.”  Volgens Henny de Bruijn van Seniorweb is er in de cursussen veel van dit soort persoonlijke aandacht. ,,Mensen hebben eigen wensen, en er zijn veel verschillende systemen. We zijn dus heel blij met deskundige hulp van mensen zoals Jenny.”

Het complete cursusaanbod is te zien op www.seniorwebhulst.nl.