Volledig scherm
De school in Zuidzande is nu nog één van de twee locaties van De Kustschool. Na de zomer nemen alle leerlingen hun intrek in een nieuw schoolgebouw in Cadzand. © Google Streetview

School Zuidzande wordt na sluiting mogelijk dorpshuis

ZUIDZANDE -  De basisschool van Zuidzande sluit na de zomer de deuren. De school krijgt mogelijk een tweede leven als dorpshuis.

De gemeente Sluis overlegt daar met de dorpsraad van Zuidzande over, zegt wethouder Chris van de Vijver. De Kustschool-locaties in Zuidzande en Cadzand gaan per 1 augustus samen op een nieuwe school. Op de plek van het Cadzandse schoolgebouw komt een nieuw gebouw voor alle 73 leerlingen van de Escalda-school.

‘Wens vanuit de bevolking’

Daardoor komen het schoolgebouw aan de Dorpsstraat en de bijbehorende gymzaal in Zuidzande leeg te staan. De gemeente Sluis heeft het beleid dat gemeentelijke gebouwen worden verkocht als ze hun functie verliezen, maar in het geval van Zuidzande ligt dat volgens de wethouder net een beetje anders: ,,De gesprekken met de dorpsraad lopen al heel lang. Zuidzande heeft geen plek waar mensen naartoe kunnen en het is een nadrukkelijke wens vanuit de bevolking.” Een definitief besluit over het schoolgebouw is nog niet genomen. Over de gymzaal is wel duidelijkheid, die wordt na de zomer van de hand gedaan.  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement