Volledig scherm
De brandweer gaat aan boord van het schip. © Harmen van der Werf

Scheepsbrand op duwboot in sluis Terneuzen (video)

TERNEUZEN - De brandweer van Terneuzen is maandag even na twaalf uur met twee blusvoertuigen uitgerukt na een brandmelding vanaf het duwvaartuig Aries in de Oostsluis bij Terneuzen.

De Aries lag met twee duwbakken in de Oostsluis, de sluis het dichtst bij de Terneuzense binnenstad. In vier talen (Nederlands, Engels, Duits, Frans) werd omgeroepen dat er sprake van een calamiteit. Mensen werd gevraagd afstand te houden, maar van afzettingen in de buurt van het schip was geen sprake. Ook was er geen rookontwikkeling.

Volgens de Veiligheidsregio was er brand ontstaan in de machinekamer van de duwboot. De bemanning heeft dit eerst zelf proberen te blussen en riep voor de zekerheid de assistentie van de brandweer. De klus was, aldus een woordvoerster van de Veiligheidsregio, rond 13.00 uur geklaard. De schipper en een bemanningslid hebben rook ingeademd. Zij zijn nagekeken door ambulancepersoneel.

De brandweer van Terneuzen is vandaag, maandag, even na twaalf uur met twee blusvoertuigen uitgerukt na een brandmelding vanaf het duwvaartuig Aries in de Oostsluis bij Terneuzen.