De spoorlijn die 's nachts vooral voor geluidsoverlast zorgt. Hier de spoorwegovergang bij de Westdam.
Volledig scherm
PREMIUM
De spoorlijn die 's nachts vooral voor geluidsoverlast zorgt. Hier de spoorwegovergang bij de Westdam. © Boaz Timmermans

Sas van Gent zucht onder nachtelijk spoorlawaai

SAS VAN GENT - Actie is nodig tegen het toenemend nachtelijk spoorlawaai in Sas van Gent. Terneuzens PVV-raadslid India Zandman heeft daarop aangedrongen.

Sinds jaar en dag loopt een spoorlijn door Sas van Gent. Er is ook een emplacement waar goederentreinen rangeren. Met de groei van bedrijfsactiviteiten in de Kanaalzone neemt het aantal treinbewegingen toe. ,,Ook in de nacht”, weet raadslid Zandman.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De Belgen mogen wel naar ons, maar wij niet naar België. Is dat geen discriminatie?
    PREMIUM
    COLUMN MAIKEL HARTE

    De Belgen mogen wel naar ons, maar wij niet naar België. Is dat geen discrimina­tie?

    Je kan je toch geen leukere buren voorstellen dan de Belgen: saai wordt het nooit. Mochten de Belgen afgelopen weekend ineens komen winkelen: niemand die er vooraf in Nederland vanaf wist. De horeca en winkels in de grensgemeenten waren er blij mee, maar een gedegen beleid en communicatie kan je het niet noemen. Het meest bizarre is natuurlijk dat de Belgen wel weer naar ons mogen komen, maar wij niet naar België. Het is nog niet eens toegestaan om ‘over Antwerpen’ naar de rest van Nederland te reizen. Een gezin uit Hulst werd door een zogenoemde vliegende grenspatrouille gewoon teruggestuurd.