Volledig scherm
Scholieren van het Lodewijk College verzamelden zich vorige week woensdag bij het Beethovenhof in Terneuzen, waarbij de politie een oogje in het zeil hield. © Camile Schelstraete

Samenscholingsverbod in Terneuzen niet meer van kracht

TERNEUZEN - Jongeren in Terneuzen mogen weer gewoon in groepen de straat op. Het samenscholingsverbod dat sinds vorige week van kracht was, wordt niet verlengd. 

Dat besloten de gemeente, politie en justitie vandaag na overleg met het Lodewijk College.

Het samenscholingsverbod hield in dat jongeren tussen de 10 en 26 jaar niet met meer dan twintig bij elkaar mochten staan in de kern Terneuzen. Het werd ingevoerd naar aanleiding van spanningen tussen groepen leerlingen van het Lodewijk College. Een ruzie tussen twee meisjes was hiervoor de aanleiding. Groepen leerlingen zochten elkaar vervolgens op, onder meer aan de Sloelaan bij de locatie Zeldenrust van het Lodewijk College en aan het Beethovenhof bij winkelcentrum Zuidpolder.

Opruiing

Volgens gemeente, politie en justitie zijn er momenteel geen signalen dat er ongeregeldheden gepland worden of gaan plaatsvinden. Als die signalen er weer wel komen, kan dezelfde dag nog worden besloten een nieuw samenscholingsverbod in te stellen. Opruiing en oproepen tot geweld blijven verboden, laat de gemeente weten, ook na opheffing van het samenscholingsverbod. De politie blijft de situatie extra in de gaten houden en zal handhavend optreden als dat noodzakelijk is. Het Lodewijk College blijft de ontwikkelingen eveneens nauwgezet volgen en zal waar nodig individuele gesprekken met leerlingen voeren.

Het is deze week herfstvakantie, waardoor leerlingen elkaar minder zien. Twee arrestaties zijn verricht vanwege opruiing. Vorige week werd een 16-jarig meisje uit Terneuzen aangehouden, deze week ook nog een 18-jarige  jongen uit Biervliet. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.