Volledig scherm
Dorpskeuken in Ossenisse © Peter Nicolai

Samen tafelen in Terhole en Graauw

GRAAUW - In navolging van andere kernen als Ossenisse, komt er in Graauw en Terhole ook een dorpskeuken. Wie niet graag alleen eet, kan daar aanschuiven.

In ’t Schallemaaj in Ossenisse schuiven maandelijks tientallen dorpelingen aan om samen te eten. De dorpskeuken is daar een succes en andere dorpen gaan dat voorbeeld volgen. Het Oranjefonds, project Happy People en de gemeente Hulst maken ‘kookgroep Graauw’ mogelijk. Daar kunnen de deelnemers elke woensdagmiddag aanschuiven nadat ze eerst samen hebben gekookt. Deelname kost vijf euro en aanmelden kan via  06-34075838. 

In Terhole start op 25 november Terhole Tafelt, een initiatief van enkele dorpsgenoten. Door samen te eten,  worden onder meer sociale contacten versterkt. Maandag 27 januari staat de tafel om 18.00 uur voor het eerst gedekt in het dorpshuis. Op het menu staat erwten- of pompoenensoep gevolgd door pannenkoeken of wafels. Deelnemers betalen 8 euro. Tot en met juli volgend jaar worden door een team vrijwilligers vijf smakelijke avonden in het dorpshuis op touw gezet. Aanmelden: 06-53541714.