Volledig scherm
Kantoor Aan-z aan de Jacob Catslaan in Terneuzen. © Boaz Timmermans

Salaris directeur Aan-z Terneuzen blijft pijnpunt

TERNEUZEN - Personeel en bestuur van de Terneuzense welzijnsinstelling Aan-z zijn blij dat interim-directeur André van der Windt twee jaar aanblijft als directeur. Zijn salariëring blijft een pijnpunt.

Vorig jaar kwam Van der Windt bij Aan-z binnen om orde op zaken te stellen bij de welzijnsinstelling, waarin naast Terneuzen ook vier Vlaamse gemeenten deelnemen. Hij werd betaald op tijdelijke basis, wat op jaarbasis neerkwam op bruto 265.208 euro. Hiermee werd nét voldaan aan de Wet Normering Topinkomens (WNT).

Goed idee

Van der Windt bleek slagvaardig, waarop de ondernemingsraad van Aan-z eind 2018 voorstelde hem voor drie jaar vast te benoemen. Het bestuur van Aan-z vond dat ook een goed idee, maar, meldde wethouder en bestuursvoorzitter van Aan-z Paula Stoker direct, ‘dat moet wel binnen de collectieve arbeidsovereenkomst (cao) Welzijn gebeuren'.

Geen draagvlak

Dat is gelukt, maar niet zonder slag of stoot. Het bestuur van Aan-z heeft hem voor twee jaar benoemd, evenwel tegen een salaris 'waarvoor binnen het college van B en W van Terneuzen geen draagvlak bestond', antwoordde wethouder Stoker deze week op vragen van PvdA-raadslid (en haar voorganger) Cees Liefting. ,,Wij vonden het salaris te hoog", lichtte Stoker later toe. Het gaat om het maximum van schaal 17 in de cao Welzijn, bruto zo'n 11.000 euro per maand.

B en W van Terneuzen waren tegen, maar het bestuur van Aan-z is zelfstandig. Als tussenoplossing is Van der Windt niet voor drie, maar twee jaar aangesteld. De verwachting is dat die tijd nodig is om Aan-z goed op de rails te krijgen, waarna er een directeur kan komen tegen een voor Aan-z ‘normaler’ salaris.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement