Volledig scherm
De Kuzma Minin nog in de Terneuzense Massagoedhaven. © Camile Schelstraete

Russisch schip eindelijk weg uit Terneuzen

TERNEUZEN - Het Russische vrachtschip Kuzma Minin dat sinds half mei in Terneuzen aan de ketting lag, mag vertrekken.

Het laatste beslag van een schuldeiser is deze week van het schip gehaald. Het vertrek uit de Terneuzense Massagoedhaven staat voor komende nacht gepland.

Volledig scherm
Femke Kay van het Varenscentrum overhandigde afscheidspakket aan wachtsman en kokkin Kuzma Minin. © Adri van de Wege

De Kuzma Minin kwam eind september zelfs landelijk in het nieuws. Het ontbrak de bemanning aan eten. Het Varenscentrum in Terneuzen plaatste op Facebook een oproep, waarop giften toestroomden.

Rederij Murmansk Shipping Company, eigenaar van het schip, is erin geslaagd dankzij een lening de financiële armslag te vergroten. ,,Ze kunnen daardoor gelukkig weer varen", laat een medewerkster van het Varenscentrum weten.

Het Varenscentrum in Terneuzen heeft altijd contact gehouden met bemanningsleden, al werden ze de laatste maanden wel weer door de rederij van eten en drinken voorzien. ,,Onze vaste contactpersoon brengt nog een laatste bezoek vandaag", vertelde de medewerkster, ,,met een groot kerstcadeau als afscheid.”

De volgende bestemming van de Kuzma Minin is het Deense Skagen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Twee jaar cel geëist voor klap met hamer

    Twee jaar cel geëist voor klap met hamer

    MIDDELBURG - Tegen de 38-jarige C. H., zonder vaste woon- of verblijfplaats, is maandag in Middelburg een gevangenisstraf van twee jaar geëist. ook zou ze nog een celstraf van zes weken moeten uitzitten van een eerder vonnis. De vrouw wordt ervan verdacht op 8 april van dit jaar een oudere man bij wie zij tijdelijk inwoonde met een klauwhamer tegen zijn hoofd te hebben geslagen. De man liep daardoor een gebroken neus en een bloedend oor op. Kort daarvoor zou zij hem met een mes in de rug hebben gestoken. Volgens de vrouw viel het allemaal wel mee. De klauwhamer kwam eigenlijk tegen zijn hand aan en door de klap eindigde die hard op zijn neus. Het mesje was een tomatenmesje geweest en was niet meer dan een prikje geweest. ,,Een poging doodslag en een eenvoudige mishandeling, concludeerde de officier van justitie.’' De achtergrond van de delicten lag in de relationele sfeer. De man dacht een relatie met haar te hebben en eigenlijk was H. daar helemaal niet van gediend. Toen hij op de bewuste dagen in een geïrriteerde sfeer avances maakte regeerde zij met de hamer en het mesje.
  2. Tbs met dwangverpleging geëist tegen gewelddadige Hagenaar

    Tbs met dwangver­ple­ging geëist tegen gewelddadi­ge Hagenaar

    MIDDELBURG – De 31-jarige Hagenaar M. B. zou in ieder geval een tbs met dwangverpleging plus de zes weken cel van een eerder vonnis opgelegd moeten krijgen, vindt de officier van justitie in Middelburg. B. wordt ervan verdacht op 2 juni van dit jaar in Vogelwaarde zijn partner ernstig te hebben mishandeld en een dag later haar vader te hebben bedreigd. Zo zou hij haar bij de haren hebben gepakt, tegen de grond hebben gesmeten, tegen haar rug hebben getrapt en de keel hebben dichtgeknepen. Haar vader had hij gedreigd ‘dat kolere kot in de fik te steken’ en iedereen die in de weg stond ging opruimen.