Volledig scherm
© Thinkstock

Roompot: run op vakantiehuizen Nieuwvliet

NIEUWVLIET - Roompot Vakanties zegt dat er een run is op vakantiehuizen in het nieuwe resort Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad. Sinds de herfst is 70 procent van de vakantiewoningen in de eerste fase van het park verkocht. Een kwart van de kopers is Belg.

Roompot denkt dat de kooplust samenhangt met de lage rentestand. Een hypotheek is daardoor makkelijker te financieren. Bijna 60 procent heeft dan ook voor aankoop van een vakantiehuis in Nieuwvliet een hypotheek afgesloten. Een ander effect van de lage rente is dat spaargeld niks oplevert. 

Het netto rendement dat Roompot Vakanties garandeert, is 5 tot 6,5 procent op de aankoopprijs over een periode van vijf tot tien jaar. Mensen investeren daarom liever in vastgoed. Zo kopen Duitsers al een tijd vakantiehuizen aan de Zeeuwse kust. Betongold, noemen ze dat. 

Op de achtergrond speelt ook mee dat Zeeland een veilige vakantiebestemming is, in tegenstelling tot een aantal populaire vakantielanden aan de Middellandse Zee. En vastgoed in Spanje en Portugal is sinds de crisis minder in trek.