Volledig scherm
Bij het dodelijk verkeersongeval op 1 december kwam de auto bij de ingang van de fietstunnel onder de rotonde terecht. © Google Streetview

Rijkswaterstaat wil nog erger voorkomen bij rotonde Hoek

HOEK - Rijkswaterstaat studeert op aanpassingen aan de rotonde op de N61 ter hoogte van Hoek. Voorkomen moet worden dat auto's nog kunnen doorschieten naar de fietstunnel onder de rotonde.

Op de rotonde kwam vorige week zaterdag een 61-jarige Belg bij een verkeersongeval om het leven. De auto, rijdend in de richting Terneuzen naderde de rotonde, vloog door nog onbekende oorzaak uit de bocht en belandde bij de fietstunnel die onder de rotonde loopt. 

Op 1 augustus vorig jaar gebeurde een vrijwel identiek ongeval op dezelfde plaats. Bij dat eveneens eenzijdige ongeval volgde de auto met vier inzittenden nagenoeg hetzelfde spoor en eindigde ook toen bij de ingang van de fietstunnel. Bij dat ongeval raakten twee van de vier inzittenden ernstig gewond.

Gevolgen

,,We weten nog niet wat de oorzaak is van het ongeval van zaterdag”, laat Rijkswaterstaatwoordvoerder Edwin de Feijter weten. Het viel Rijkswaterstaat ook op dat bij beide ongevallen de auto’s over de rotonde doorschoten, richting de fietstunnel. ,,We onderzoeken nu hoe we de gevolgen van deze ongevallen kunnen beperken. Wat er gebeurd is, is al droevig genoeg maar de gevolgen hadden nog ernstiger kunnen zijn.”

Als er op het tijdstip van het ongeval een fietser door de fietstunnel zou rijden waren er mogelijk meer slachtoffers te betreuren. Om dat in de toekomst te voorkomen, studeert Rijkswaterschap nu op een noodoplossing. Op welke termijn dat aanpassingen aan de rotonde oplevert durft de woordvoerder niet te zeggen. ,,Op korte termijn, maar een datum kan ik daar niet voor geven. Daar is het nu nog te vroeg voor.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement