Volledig scherm
N61 IJzendijke © Camile Schelstraete

Rijkswaterstaat bekijkt veiligheid fietsers bij IJzendijke

IJZENDIJKE - Rijkswaterstaat gaat onderzoek doen naar de verkeersveiligheid voor fietsers rond de nieuwe rotonde op de N61 bij IJzendijke. Het gaat met name om de situatie op en bij de parallelweg richting het benzinestation. Dat zei wethouder Christiane van de Vijver donderdag tegen de Sluise gemeenteraad.

Van de Vijver reageerde op vragen van Nieuw Gemeentebelang. Fractievoorzitter Marc Rijk had een lijstje pijnpunten: de fietsoversteekplaats op de T-splitsing nabij het benzinestation biedt slecht zicht en is onverlicht, de fietstunnel bij de rotonde is onvoldoende verlicht en de parallelweg en het fietspad zijn onvoldoende van elkaar gescheiden.

Wethouder Van de Vijver erkende de problemen. "Ik deel de zorgen. We vragen hier al bijna een jaar aandacht voor bij Rijkswaterstaat. Onze zorgen werden steeds weggewuifd, maar nu komt er toch een onderzoek. De aanhouder wint blijkbaar."

Rijkswaterstaat heeft nog geen toezeggingen gedaan, gaf Van de Vijver aan. Ze zei wel te verwachten dat er in elk geval spiegels worden geplaatst op genoemde T-splitsing.