Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Rijbewijs van 19-jarige Belg ingevorderd in IJzendijke

IJZENDIJKE – Een 19-jarige Belg uit Watervliet is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Statendijk in IJzendijke aangehouden vanwege agressief rijgedrag. Hij had te veel alcohol gedronken en vluchtte voor de politie.

Agenten wilden de jongeman op de Parallelweg een blaastest laten afleggen toen hij rond 02.28 uur in tegengestelde richting voorbij reed. De agenten keerden hun voertuig en gingen achter de bestuurder aan. De 19-jarige ging er met hoge snelheid vandoor nadat hij de politieauto had zien keren.

De jongeman reed met hoge snelheid dwars door het bewoonde gebied van IJzendijke, waar een maximumsnelheid van 30 km/h geldt. Uiteindelijk is de Vlaamse bestuurder zelfstandig op de Statendijk gestopt nadat agenten het zwaailicht van de politieauto aanzetten.

De 19-jarige Belg kon zich niet legitimeren. Hij bleek bovendien te veel alcohol te hebben gedronken voor een beginnend bestuurder. Daarom hebben agenten hem naar politiecellencomplex Torentijd gebracht voor verder onderzoek. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.