Gedeputeerde Dick van der Velde
Volledig scherm
PREMIUM
Gedeputeerde Dick van der Velde © Ruben Oreel

Resultaat van groot PFAS-overleg: veel vragen, geen antwoorden

MIDDELBURG - Onder bezorgde Zeeuwen leven veel vragen over de hoge concentraties PFAS in de Westerschelde, maar antwoorden ontbreken. Die zijn ook niet op tafel gekomen tijdens het overleg vorige week van de provincie met onder meer Rijkswaterstaat, waterschap, gemeenten, de milieudienst RUD Zeeland, diverse ministeries, het RIVM en de Vlaamse milieudienst.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.