Volledig scherm
Busreizigers op het traject Oostburg-IJzendijke betalen nog steeds teveel voor hun rit met ov-chipkaart. © ThinkStock

Reizigers betalen nog steeds te veel voor busrit op traject Oostburg-IJzendijke

IJZENDIJKE -  Busreizigers op het traject Oostburg-IJzendijke betalen nog steeds te veel voor hun rit met ov-chipkaart. Dat zou vorige week donderdag opgelost zijn, maar blijkt niet het geval.

De bushalte aan de Vestingweg wordt vernieuwd. De bus stopt sinds vorige week maandag iets verderop, in de straat Tivoli. Het systeem van Connexxion, dat door middel van gps-coördinatie werkt, herkent de tijdelijke halte niet en denkt dat de reiziger in Biervliet uitstapt. Mensen die op saldo reizen, betalen ineens 3,65 euro voor een enkele reis, dat moet 2,69 zijn.  Connexxion zou dat vorige week donderdag opgelost hebben. ,,Waarschijnlijk heeft het een dag of vier à vijf gewerkt, maar we krijgen berichten dat het weer fout gaat", zegt een woordvoerster.

,,We hadden een oplossing bedacht die niet werkte, er gingen technisch andere dingen fout. Mensen betalen nu teveel en dat is niet de bedoeling.” Een oplossing is er nog niet, in de tussentijd kunnen mensen die teveel betalen dat melden bij de klantenservice. Er wordt tot 22 februari gewerkt aan de halte.  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement