Volledig scherm
Poster Grenslanders © AVROTROS

Regisseur Erik de Bruyn en hoofdrolspelers bij voorpremière Grenslanders in Terneuzen

TERNEUZEN - In CineCity Terneuzen vindt maandagavond 17 juni om 19.45 uur de exclusieve voorpremière plaats van de twee eerste afleveringen van de televisieserie Grenslanders. Deze misdaadserie speelt zich af in het grensland tussen Zeeuws-Vlaanderen en Vlaanderen. De van oorsprong Zeeuwse regisseur Erik de Bruyn en de hoofdrolspelers Jasmine Sendar en Frank Lammers zullen deze avond aanwezig zijn.

,,Vijf jaar geleden al kreeg ik het idee dat België en Nederland nauwgezetter zouden mogen samenwerken op het gebied van film. Volgens producenten en distributeurs kijken Nederlanders echter niet naar films met Vlamingen en andersom’’, vertelt Erik de Bruyn. Zelf had hij daar een andere mening over. ,,Ik dacht: ‘Als we een serie kunnen maken waarin Vlaamse en Nederlandse acteurs samen moeten spelen, omdat dit in het verhaal zit ingebakken, dan zal het publiek ook gaan wennen aan acteurs van onze zuiderburen en vice versa’.’’ 

De Bruyn koos voor samenwerking met de Vlaamse scenarist Rik d’Hiet. Het proces was intensief en vergde veel tijd, maar de serie van acht afleveringen is nu gereed en is vanaf 25 augustus om 20.15 uur te zien op NPO3 en later dit najaar bij VRT. Ook vanuit Frankrijk is er belangstelling voor Grenslanders.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement