Volledig scherm
Regenboogvlag wordt gehesen op het Zwin-college. © Peter Nicolai

Regenboogvlag wappert voor de vrijheid van homo's en lesbiennes in Zeeland (video)

OOSTBURG - In de gemeente Sluis wapperde de regenboogvlag dinsdag voor het tweede jaar. Het is Internationale Coming Out Dag, waarbij de gemeente wil benadrukken dat lesbiennes, homo- en biseksuelen en transgenders zichzelf moeten kunnen zijn.

Op het Raadhuisplein én op het Zwin College in Oostburg prijkt de bontgekleurde vlag. Leerlingen Shiva en Noa kregen de eer om op hun eigen school de vlag te hijsen, onder toeziend oog van wethouder Jack Werkman en directeur Frank Neefs. "We willen laten zien dat iedereen hier welkom is", zei Neefs. In de gemeente Terneuzen werd voor het eerst de regenboogvlag gehesen.

Ook in Middelburg en Vlissingen hing de vlag uit. "Je moet gewoon jezelf zijn alle dagen. Of je nou man of vrouw of lesbisch bent, of wat dan ook: Wees jezelf", zegt een voorbijganger in Middelburg. "Ik vind wel dat iedereen moet kunnen zijn wie die is", vindt ook een andere vrouwelijke voorbijganger. "En dat die daar ook normaal voor uit durft te komen, zonder dat er commentaar van anderen komt."

Lees meer op: pzc.nl/1.6517575