Volledig scherm
Boulevard De Wielingen in Cadzand-Bad © Google Maps

Recreatief wonen onder de loep in heel de gemeente Sluis

SLUIS De gemeente Sluis en provincie gaan niet alleen in Cadzand-Bad de regels voor recreatief wonen onder de loep nemen, maar in de hele gemeente Sluis.

Het gemeentebrede proefproject moet gaan leiden tot nieuwe regels waarin permanent en recreatief wonen aan de kust is vastgelegd. Er wordt gekeken naar de invloed van permanente bewoning op de leefbaarheid, of ‘deeltijdwonen’ toegestaan is en wat de gevolgen zijn van verplichte verhuur van recreatiewoningen. Aanvankelijk zou het proefproject alleen in Cadzand-Bad worden gehouden, maar in overleg met de provincie worden projecten als nieuwbouw in het havengebied van Breskens en de ontwikkelingen in Waterdunen ook meegenomen.  Nu zijn de regels nog vrij strikt, ook is de verhuurverplichting een knelpunt. De provincie besloot vorig jaar om de verhuurverplichting overal in Zeeland in te voeren, maar een meerderheid van de Sluise raadsleden wil dat niet.

“Na de zomer willen we met een gedegen plan komen. We betrekken ontwikkelaars en dorpsraden er actief bij”, zei wethouder Peter Ploegaert vorige week in een raadsvergadering. Met de resultaten wordt bekeken of er bijgestuurd moet worden en hoe dat eventueel kan.