Volledig scherm
Archief: rechter © ANP

Rechters Kasteelmoord weigeren op te stappen

BRUGGE - De rechters in de zaak van de Vlaamse Kasteelmoord stappen niet uit eigen beweging op. Dat meldt de Brugse rechtbank. Hun lot ligt nu in handen van het Hof van Beroep in Gent.

De Kasteelmoord draait om de gewelddadige dood van kasteelheer Stijn Saelens uit Wingene, begin 2012. Er staan vier verdachten terecht. De advocaten van één van hen, R.L., dienden begin deze week een wrakingsverzoek in. Advocaten van een andere verdachte, A.G., sloten zich daar later bij aan. 

Ze vinden dat de rechters moeten opstappen, omdat die niet voldoende onderzoek willen doen naar de vraag of de recherche informanten in een cel met IJzendijkenaar E. de C. zou hebben gezet. De C. is ook verdachte. Verklaringen van hem aan de vermeende infiltrant zijn schadelijk voor de andere verdachten.

Bij een wrakingsverzoek krijgen rechters eerst de kans zelf hun oordeel te geven en eventueel op te stappen. Ze willen blijven, laten ze nu dus weten. Nu gaat het Hof van Beroep de zaak beoordelen. Het kan acht dagen duren voor er een uitspraak is. Als de rechters moeten opstappen, loopt het proces grote vertraging op. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement