Volledig scherm
© Thinkstock

Rapper Lo-Bo uit Sas van Gent in hoger beroep veroordeeld voor mensenhandel

DEN BOSCH – De rapper Lo-Bo uit Sas van Gent heeft in 2011 en 2012 een 18-jarig meisje uitgebuit in de prostitutie. Ook het gerechtshof in Den Bosch heeft Farid I., zoals de rapper in het dagelijks leven heet, veroordeeld.

De man kreeg in hoger beroep negen maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk en een taakstraf van 240 uur. Ook moet hij het slachtoffer bijna 42.000 euro schadevergoeding betalen. De straf is lager dan de twintig maanden die drie jaar geleden bij de rechtbank in Middelburg werden opgelegd. De strafeis was nu 20 maanden.

Het meisje was de rapper tegengekomen bij een optreden van hem en daarna kregen ze een relatie. Toen ze door problemen niet meer thuis terecht kon, klopte ze bij hem aan. I. dwong haar vervolgens achter de ramen in het ‘glazen straatje’ in Gent. Het geld dat de vrouw verdiende verdween in de zakken van Lo-Bo. De man dwong de vrouw ook op webcam seks aan te bieden op het moment dat ze door een opgelopen geslachtsziekte niet meer in Gent kon werken.

Lo-Bo kwam vier weken geleden in de rechtszaal met een soort bekentenis. ,,Ik begrijp nu pas dat wat ik deed strafbaar is en niet kan’’, zei hij. ,,Ik had nooit de indruk dat het tegen haar zin was. We hadden een leuke tijd, deelden leuke dingen, gingen uit eten, naar het pretpark, alles wat je doet in een relatie.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement