Volledig scherm
© ThinkStock

Provincie betaalt niet mee aan restauratie kademuren Sluis

SLUIS - De provincie betaalt niet mee aan het opknappen van de kademuren in Sluis. De gemeente Sluis moet de vier ton kostende opknapbeurt zelf betalen.

De staat van de kademuren is 'zorgwekkend', schrijft het Sluise college aan de gemeenteraad. Een restauratie zit al jaren in de planning. Het gemeentebestuur hoopte op een zogenaamde monumentensubsidie van de provincie. Die heeft jaarlijks anderhalf miljoen euro te verdelen. Een bijdrage gaat echter aan de neus van Sluis voorbij. De provincie richt zich meer op agrarisch en religieus erfgoed, laat het provinciebestuur per brief weten aan Sluis.

Afschrijvingstermijn

De restauratie kost een kleine vier ton. Sluis hanteert een afschrijvingstermijn van 25 jaar, waardoor de jaarlijkse kosten beperkt blijven tot zo'n 23.000 euro. Het college vraagt nu aan de gemeenteraad dat geld beschikbaar te stellen. Drie aannemers hebben een offerte ingediend. Aannemingsbedrijf Leenhouts uit Oostburg kwam met het beste aanbod. Die gaat de klus klaren voor 373.000 euro. Het is nog niet bekend wanneer het werk begint.