Een tekening van hoe de vrouw er vermoedelijk uitzag toen ze nog leefde.
Volledig scherm
Een tekening van hoe de vrouw er vermoedelijk uitzag toen ze nog leefde. © Politie

‘Post mortem tekening’ moet helpen bij identificatie van onbekende vrouw bij Westdorpe

videoWESTDORPE - De politie heeft vanavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht opnieuw aandacht gevraagd voor de onbekende vrouw, die in juni in een weiland bij Westdorpe dood werd aangetroffen. Er werd een tekening getoond van hoe de vrouw er vermoedelijk uitzag toen ze nog leefde.

De vrouw werd eind juni gevonden bij Westdorpe, vlakbij de grens. Na herhaaldelijke oproepen van de politie kwamen uiteindelijk ruim vierhonderd tips binnen, maar die leidden niet naar haar identiteit.

De onbekende vrouw is in augustus in Terneuzen begraven. De politie vraagt opnieuw aandacht voor de zaak, om haar identiteit te achterhalen.
Volledig scherm
De onbekende vrouw is in augustus in Terneuzen begraven. De politie vraagt opnieuw aandacht voor de zaak, om haar identiteit te achterhalen. © Cris Sohier

Nu is ook een zogenaamde ‘post mortem tekening’ gemaakt. De politie verspreidde wel al foto’s van de overleden vrouw. ,,Maar dode mensen zien er anders uit dan toen ze nog leefden”, vertelt politiewoordvoerder Mireille Aalders. ,,Daarom hebben we iemand ingeschakeld die dit vaker heeft gedaan, met name in België. Die kijkt daarbij onder meer naar de botstructuur van het gezicht.”

Rossig haar

De vrouw is vermoedelijk op een onbekende plaats doodgeschoten en daarna in het weiland aan de Sint Anthoniekade op de Nederlands-Belgische grens achtergelaten. Het gaat om een blanke vrouw van tussen de 50 en 65 jaar met kort rossig haar en een normaal postuur. Ze was 1,65 tot 1,70 meter lang. De vrouw werd in augustus op de Zuiderbegraafplaats in Terneuzen begraven.

Onder de tipgevers verwezen veel mensen naar vermiste vrouwen in Noorwegen (Anne-Elisabeth Hagen) en Duitsland (Monika Ritschel). De politie benadrukt dat de gevonden vrouw zeker niet één van deze twee mensen is. Tips blijven welkom, via 0900 8844 of anoniem: 0800-7000.

Bekijk hieronder de video waarop te zien is hoe de vrouw werd begraven:

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement