Popkoor uit Vogelwaarde neemt protestlied tegen tol tunnel op

VIDEOVOGELWAARDE - De Westerscheldetunnel is voor Zeeuws-Vlaanderen een soort Berlijnse Muur. Dat beeld inspireerde tekstschrijver Jan-Kees de Meester uit Hansweert tot het schrijven een protestlied.

Het resultaat is sinds  woensdag te horen op YouTube, gezongen door popkoor 2Gether uit Vogelwaarde. De melodie is gebaseerd op de hit ‘Over de Muur’ van het Klein Orkest uit 1984, over de Berlijnse Muur die Oost- en West-Berlijn scheidde tot 1989.

‘En alleen vogels vliegen van Oost- naar West-Berlijn’, begint het refrein van ‘Over de Muur’. Jan-Kees de Meester heeft daar ‘Alleen vogels vliegen gratis naar de overkant’ van gemaakt in het protestlied dat hij ‘Over de Schelde’ doopte.

De Westerscheldetunnel is binnenkort, volgende week woensdag, vijftien jaar open voor het autoverkeer. Precies dat is de aanleiding ‘Over de Schelde’ uit te brengen. De tolperiode is eerder vastgesteld op dertig jaar, dus in 2033 moeten ook automobilisten, afgezien van de brandstofkosten, voor niks heen en weer kunnen onder de Westerschelde.

Volledig scherm
Westerscheldetunnel © PZC
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement