Volledig scherm
Ondernemers Mark Bron (l) en Ivo Geernaert (r) verkopen komende week lekkernijen bij de vuurtoren van Breskens. foto Peter Nicolai

Pop-up eethuis Foodjutters bij vuurtoren Breskens

BRESKENS - Op de Panoramaweg, bij de vuurtoren van Breskens, is vanaf zaterdag pop-up restaurant Foodjutters neergestreken voor een week. Het weidse uitzicht, een zilte zeebries en de vuurtoren als baken in het landschap.

Een idyllischer plek is er haast niet, vinden ook initiatiefnemers Ivo Geernaert en Mark Bron. Ivo, van het Terneuzense evenementenbureau Ivooh!, en Mark van traiteur Zeeuwse Bron uit Breskens sloegen de handen ineen om iets leuks neer te zetten voor Zeeuws-Vlamingen én toeristen die de streek in de herfstvakantie bezoeken.

Dat resulteerde in Foodjutters: een tot eethuis omgebouwde container waar je lekker kunt eten en drinken. Timmerservice Zeeuws-Vlaanderen maakte van de container een robuust en gezellig eethuisje. Timmerservice is tevens de bedenker van de evenementenbankjes Bankie, die er ook staan voor de bezoekers.

Die bezoekers kwamen op de eerste proefdraaimiddag gisteren al massaal aanlopen, gelokt door de geuren van alcoholvrije glühwein van stoofpeertjes en licht gepekelde kibbeling met zeewiermayonaise. Mark pimpte diverse snacks op, die passen bij de locatie en het gure herfstweer. "Alles is zelf gemaakt en biologisch. We willen het ook laagdrempelig houden, de gerechten kosten 5 euro", vertelt Ivo. En niet geheel onbelangrijk: je kunt in het tijdelijke eethuis ook pinnen. Aan alles is gedacht, ook muziek. Op het 'terras' staat een piano. Ivo: "Een bevriende pianist komt regelmatig spelen maar we nodigen iedereen die kan spelen uit om langs te komen voor een 'ballade aan zee'." Ook gitaristen zijn welkom met hun instrument.

Foodjutters is tot en met 30 oktober dagelijks geopend van 11.00 tot 19.00 uur. Dit weekend is de vuurtoren ook open. Het hele menu staat op www.foodjutters.nl .