Volledig scherm
In het bedrijfspand in Terneuzen werden twee ruimtes met elk 316 wietplanten aangetroffen. © Instagram Wijkagenten Terneuzen

Politie vindt wietkwekerij met honderden planten in bedrijfspand Terneuzen

TERNEUZEN - De politie heeft gistermiddag een wietkwekerij in een bedrijfspand in de Communicatielaan in Terneuzen ontmanteld. Daarbij werd een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfsplaats aangehouden.

De recherche stelde een onderzoek in naar aanleiding van klachten over geluidsoverlast en verdachte nachtelijke activiteiten rond het pand. Toen het vermoeden ontstond dat er een wietkwekerij in het gebouw aanwezig was, verschaften agenten zich gistermiddag rond 14.30 uur via een raam toegang tot het pand, waarin verschillende bedrijfsunits zijn ondergebracht.

De politie trof in het gebouw twee kweekruimtes met elk 316 oogstrijpe wietplanten aan. Ook werd de verdachte man in het pand betrapt; hij is in een politiecel opgesloten en wordt nader verhoord. De wietkwekerijen zijn ontmanteld en Delta Netwerkbedrijf heeft de stroom afgesloten. Omdat er stroom was afgetapt, wordt er ook aangifte gedaan van elektriciteitsdiefstal.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement