Volledig scherm
Een politieman haalt samen met een omwonende de hond uit het water. © Tim Koster

Politie redt met bootje door ijs gezakte hond in Terneuzen

TERNEUZEN - Dankzij snel ingrijpen van omwonenden en politie, is woensdagmiddag een hond gered nadat hij in Terneuzen door het ijs van de Otheense Kreek was gezakt.

Zoë (11) staat nog aangeslagen aan de kant van de kreek. Ze liet samen met de eigenaresse de tweejarige labrador uit toen hij plotseling het ijs van de kreek op rende. ,,We riepen nog heel hard maar Duuk was al te ver en toen zakte hij er door.” Een wandelaar belde direct 112. Maar nog voor de brandweer arriveerde, was Duuk al uit het water gered door de politie die een roeiboot kon gebruiken van een omwonende. Nadat een dierenarts de hond onderzocht, kon hij al snel weer naar huis.

Volledig scherm
Duuk zakte halverwege de Otheense Kreek door het ijs © Tim Koster

,,Hij was heel ver gerend. Wel halverwege de kreek”, vertelt Zoë nog bedremmeld. ,,We hoorden hem blaffen.” Zoë's moeder staat naast haar met peddels in de hand. In de consternatie was ze die thuis gaan halen toen het er op leek dat het bootje van de omwonende geen peddels leek te hebben. Het bleek niet nodig. Zoë heeft zich weer een beetje hersteld: ,,Mamma, moet ik misschien thuis dekens gaan halen?”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement