Volledig scherm
De gestolen fiets. De politie zoekt de eigenaar. © Politie

Politie pakt fietsendieven in Terneuzen

TERNEUZEN - De politie heeft donderdag twee fietsendieven opgepakt in de buurt van de Stijn Streuvelsstraat in Terneuzen. De dieven hadden twee gestolen fietsen bij zich en een slijptol waarmee ze de fietsen openbraken.

De politie kreeg een melding dat in een fietsenhok aan het Oostelijk Bolwerk in Terneuzen een fiets werd opengebroken. Ter plaatse bleken de verdachten vertrokken. Wel hing de geur van geslepen metaal in de lucht, schrijft het politieteam Zeeuws-Vlaanderen op Facebook.

Een getuige gaf een duidelijk signalement van de dieven. Agenten herkenden ze en zochten in de omgeving. In een brandgang achter de Stijn Streuvelsstraat troffen ze het duo aan met twee fietsen. Ze zijn op heterdaad aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Terneuzen.

De politiek zoekt de eigenaar van één van de fietsen (zie foto). De eigenaar van de andere fiets is inmiddels getraceerd. Mensen die de fiets herkennen kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 onder vermelding van nummer 2016240661.