Volledig scherm
Brand Hotel Marie in Philippine is aan de linkerachterzijde (op de achtergrond) ontstaan, een plek die slecht zichtbaar is vanaf de weg. © Boaz Timmermans

Politie onderzoekt brand Hotel Marie in Philippine

PHILIPPINE - De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand die vorige week dinsdag het gloednieuwe, over enkele weken te openen Hotel Marie in Philippine grotendeels verwoestte.

,,De brandweer heeft niet in eerste instantie het vermoeden dat er sprake is geweest van brandstichting”, drukt een politiewoordvoerster zich voorzichtig uit, ,,maar sluit dat ook niet uit.” Vandaar dat de politie een onderzoek is begonnen. De woordvoerster kan niet zeggen wanneer de resultaten bekend zullen zijn. ,,Wij zijn daarvoor ook afhankelijk van andere instanties.”

Joris Jansen, mede-eigenaar van Hotel Marie, is er uiteraard van op de hoogte dat de politie onderzoekt of opzet in het spel is geweest. Ook de verzekeraar is daarmee bezig. ,,Voorlopig gaat het om een vermoeden‘’, reageert Jansen bedachtzaam. ,,Het is nog afwachten.”

De eerste melding van de brand kwam vorige week dinsdagochtend om vijf voor vier binnen. Het vuur is ontstaan aan de linkerachterzijde van het hotel, een plek die zeker in het donker slecht zichtbaar is vanaf de openbare weg. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Litouwse dieven op rooftocht bij boeren, ook in Zeeland: Miljoenen euro’s schade

    Litouwse dieven op rooftocht bij boeren, ook in Zeeland: Miljoenen euro’s schade

    VLISSINGEN - De politie heeft twee mannen aangehouden die worden verdacht van de diefstal van gps-apparatuur van tractoren bij boerenbedrijven. Vanaf april 2019 ontving de politie meer dan 150 aangiften van boeren uit het hele land, ook uit Zeeland. De mannen van 23 en 24 jaar oud bezitten de Litouwse nationaliteit en hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. De verdachten zijn dinsdag door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.