Sporen van straatraces op de Savoyaardsweg bij Terneuzen, archieffoto van september vorig jaar.
Volledig scherm
Sporen van straatraces op de Savoyaardsweg bij Terneuzen, archieffoto van september vorig jaar. © Camile Schelstraete

Politie onderneemt actie tegen straatraces in Terneuzen

TERNEUZEN - De politie gaat hard optreden tegen illegale straatraces in Terneuzen en omgeving. Dat is naar aanleiding van diverse meldingen afgelopen weekend.

De eerste melding kwam zondag rond 18.00 uur over straatraces op de Oostkade tussen de brug bij Sluiskil en recyclingbedrijf Heros. Op weg daarheen kwam de politie meerdere voertuigen tegen. Bij aankomst op de Oostkade bleek niets meer aan de hand. De politie heeft beelden van de races, waaruit blijkt dat er zo'n veertig personen bij betrokken waren.

Zondagavond volgde nog een bericht over races op de Industrieweg in Terneuzen. Toen de politie daar aankwam, stond er alleen nog veel volk. Samenscholingen zijn op basis van de noodverordening vanwege de coronacrisis verboden. Iedereen ging weg, toen de politie dat eiste.

In het verleden waren er vaker illegale straatraces in Terneuzen. De politie vermoedt dat dezelfde organisator weer actief is. Straatraces op de openbare weg zijn sowieso verboden, zorgen voor schade en brengen, aldus de politie, groot gevaar met zich mee voor deelnemers en publiek.