Volledig scherm
Deze auto werd zondag door de politie in beslag genomen in Westdorpe. © Politie

Politie neemt exclusieve auto en nepwapens in beslag bij Westdorpe

WESTDORPE - De politie heeft zondag in Westdorpe een auto en drie neppistolen in beslag genomen bij een controle in verband met straatraces in Westdorpe. Er was weliswaar geen race, maar de politie deelde wel bekeuringen uit vanwege het overtreden van het samenscholingsverbod.

De laatste tijd controleert de politie extra op straatraces is de gemeente Terneuzen. Vorige week zondag werd op de Savoyaardsweg in Hoek nog een einde gemaakt aan een illegale race. Gemeente, politie en justitie besloten een samenscholingsverbod in te stellen. Om het verbod te handhaven werd zondag onder meer een politiehelikopter ingezet.

Volledig scherm
In beslag genomen luchtdrukpistolen © Politie

Agenten hoorden zondagmiddag in de buurt van de  Finlandweg in Westdorpe racegeluiden. Ze trof daar een groepje aan. ,,Zij maakten gebruik van een exclusieve auto. Ook troffen we drie luchtdrukwapens aan, die niet van echte pistolen te onderscheiden waren. Voorbijgangers kunnen natuurlijk behoorlijk schrikken van dit soort acties”, aldus de politie.

De politie maakte twintig processen-verbaal op. Alle aanwezigen kregen een boete voor het overtreden van het samenscholingsverbod. Verder werden vier bekeuringen uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van een identificatiebewijs, rijden over een verdrijvingsvlak, mobiel telefoneren (2x) en voor het rijden tijdens een rijontzegging.

De eigenaar van de wapens, een man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd aangehouden. Het voertuig waarin hij reed werd in beslag genomen en hij moest zijn rijbewijs inleveren. De politie vermoedt dat een aantal straatracers zondag in België is geweest. De Zeeuwse politie heeft hierover met de Belgische politie gesproken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement