Volledig scherm
Waarschuwingsbordje voor cameratoezicht bij de Hof te Zandekerk. © Bob Maes

Politie: Kloosterzande moet vermeend drugs dealen altijd melden

KLOOSTERZANDE - Als inwoners van Kloosterzande denken getuige te zijn van drugs dealen, moeten ze dat direct melden bij de politie. ,,Anders blijft het slechts bij geruchten", zegt woordvoerder Pierre-Ine Mattheussens.

Volgens de lokale dorpsraad komt dealen op veel plaatsen in Kloosterzande voor. Op de parkeerplaats bij de Hof te Zandekerk bijvoorbeeld, maar ook bij de silo's in het havengebied van Walsoorden en de buitendijkse parkeerplaats bij Perkpolder. De opvallendste locatie zou een schip op de Westerschelde zijn, waar kleine bootjes naar toe varen vanaf Perkpolder.

De wijkagenten van Kloosterzande en het Walsoordens havengebied ‘herkennen zich niet in dat beeld', zegt Mattheussens. ,,Niet door het aantal meldingen en ook niet door hun eigen waarnemingen.” Ook het verhaal van de bootjes zegt de politie niks. Dat wil echter niet zeggen dat er niets verdachts gebeurt. ,,Daarom moeten mensen het melden zodra ze iets zien. Dan kunnen we actie ondernemen. Als er niets gemeld wordt, blijft het slechts bij geruchten.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement