Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Politie gebruikt pepperspray om dief aan te houden in Clinge

CLINGE - De politie heeft zondag pepperspray moeten gebruiken om een van diefstal verdachte 25-jarige man aan te houden in Clinge. De man had zondagochtend goederen gestolen uit een woning in de Livingstonestraat in Hulst. Ook zijn moeder werd aangehouden, op verdenking van heling.

Tijdens de diefstal uit de woning was de man rond 07.25 uur betrapt door de bewoner. De laatste kon een goed signalement doorgeven aan de politie, wat leidde naar de 25-jarige man. Toen agenten bij zijn huis kwamen, troffen ze de verdachte in zijn tuin, bij een kartonnen doos die gevuld was met goederen die waren weggenomen bij de insluiping in Hulst.

Familie

De agenten namen de doos met goederen in beslag en wilden de 25-jarige man aanhouden. Er moest echter pepperspray aan te pas komen voordat de verdachte meewerkte. Ook diverse familieleden van de Clingenaar probeerden de aanhouding te beletten, maar zij kozen eieren voor hun geld nadat een van hen met pepperspray was bespoten. Terwijl de agenten de verdachte naar een politiebus brachten, werden ze bedreigd en beledigd; ook werd een van geschopt en geslagen. Nadat de man in de bus was opgesloten, wilden de agenten de doos met gestolen spullen ophalen, maar die bleek verdwenen.

Nadat versterking was gearriveerd, en terwijl iedereen te horen had gekregen dat ze de woning niet mochten verlaten, werd het huis doorzocht.

Tijdens het doorzoeken van het huis trof de politie diverse goederen aan die waarschijnlijk van diefstal afkomstig zijn. Niet alleen de goederen uit Hulst zijn weggenomen, maar ook spullen die onlangs bij auto-inbraken zijn gestolen. Van veel van die goederen zijn de eigenaars inmiddels achterhaald, maar van andere goederen nog niet. De politie doet daarom een oproep aan mensen die onlangs het slachtoffer zijn geworden van een auto-inbraak of een insluiping: kom aangifte doen.

De moeder van de aangehouden verdachte is ook aangehouden. Zij wordt verdacht van heling en van het wegmaken van in beslag genomen goederen. De agenten gaan aangifte doen van bedreiging en mishandeling.